5 Mart 2013 Salı

Tagliatelle tarifi :) Yani bildiğimiz eriştenin uzunu.

Malum yeni evli olunca hevesli oluyor insan.
Hevesim varken de uğraşmayı seviyorum mutfakta.
İki kişilik olunca da yapılan yemekler ne kadar zorda olsa, nasılsa azıcık güzel olmazsa çok fazla malzeme ziyan olmayacak düşüncesiyle, bismillah deyip başlıyorum.
Çok şükürhiç bir tarif elimde patlamadı, hiç aç kalmadık.

Ev yapımı makarnaya gelince;

300 gr un
1 Kaşık Zeytinyağı
3 yumurta

Malzemeleri karıştırıp yoğuruoruz ve üstüne örtüp yarım saat hamuru dinlendiriyoruz.
Gerisi fotoğraflarda



Hamuru ince bir şekilde açtıktan sonra iyice unluyoruz



Bir ucundan tutup yuvarlıyoruz




İnce ince kesiyoruz.



Ve rulo haline gelmiş hamurları açıyoruz




İyice dağıtarak bir kaç saat hamurun kurumasını bekliyoruz.


Sonrasında aynen makarna haşlar gibi haşlayarak, dilediğimiz sos eşliğinde servis ediyoruz.


Deneyecek herkese afiyet olsun 




7 yorum:

  1. hıım enfes görünüyor bu verdigin ölçü dedigin gibi az oluyor dimi bende az yaparm hep ertesi gün asla yemiyo eşim 2 kişi içinde hep yarım ölçü yaparım bunu azaltmadan yaparım artık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet az oluyor, :) 2 bilemedin 3 kişilik, ama porsiyonlar büyük büyük olursa,
      Küçük porsiyonla 4 kişi bile doyar hayli hayli.

      Sil
  2. enfes görünüyo, ellerine sağlık(:

    peki bunun içine domates falan katsak nasıl olur acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamuruna olmaz da, üzerine sos yapıyorum ben, domatesli salçalı hatta fesleğen de koyuyorum harika oluyor

      Sil
  3. Gerçekten guzel gozukuyor denicem sanirim bende. :)

    YanıtlaSil
  4. mis gibi olmuş canım çekti vallahi. hemen yapayım

    YanıtlaSil