MALZEMELER
Eti tadında bisküvi
Krem peynir
LabneBeyaz Peynir,
Nane
Fesleğen
Üzeri için
domates ve maydonoz
YAPILIŞI
Peynir çeşitleri ve baharatlar göz kararı eklenip karıştırılır, beyaz peynirler ezilir
Bisküvilerin üzerine sürülüp, diğer mazlemelerle süslenir,
Servise yakın hazırlayın ki, bisküviler yumuşamasın
ZENCEFİLLİ TARÇINLI KURABİYE
MALZEMELER
1 yumurta
150 gr margarin yada tereyağ
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil, (ben taze zencefil rendeleyerek kullandım)
aldığı kadar un (yaklaşık 1buçuk, 2 bardak alıyor)
YAPILIŞI
Yağınızı önceden çıkarın iyice yumuşasın,
Un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yoğurun, fazla sert olmayacak, ele de yapışmayan bir hamur olunca tamamdır.
yarım saat kadar dinlendirin buzdolabında
Yağlı kağıt arasında açıp, şekillerinizle kesin, bir pipet yardımıyla ikişer delik açın üzerine, yollayın 180derecelik sıcak fırına. 10 dk sonra çıkarmayı unutmayın.
Eğer hamur biraz kalınsa 15dk olabilir,
NOT: Fırından alırken hafif yumuşak olmalı kurabiyeler, soğuyunca sertleşiyor. Sakın benim gibi yapmayın, ben ilk denememde yok yaa bunlar daha yumuşak olmamış dediim, biraz daha dursun dedim, taş gibi çıktılar sonrasında. Çaya, kahveye batırıp yumuşatarak yedik sonrasında. Aman diyeyim 10-15 dkyı geçirmeyin.
Ha bide soğuduktan sonra deliklerden kurdela geçirip fiyonk yapabilirsiniz
ISLAK KEK
Çok basit bir tarif, sürekli yapıyorum ben, deneyim derim
MALZEMELER
1su bardağından iki parmak az sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağı süt
2 yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
Yağ, şeker , kakao ve sütü bir cezvede karıştırıp bir dakika kaynatın, kaynadiktan sonra ocaktan alıp soğutun ve 1 çay bardağı kadarını ayırın. (üstü için)
Ayirdiktan sonra İyice soğumuş olduğundan emin olduğunuz kalan sosa yumurtaları ilave edip çırpın. Vanilya, un ve kabartma tozunu ilave edin ve çok kısa bir süre çırpın.
Muffin kalıplarına döküp 180derecelik ısıtılmış fırında pişirin.
Pişen kek soğuduktan sonra kürdanla delikler açın. Ve kalan sosu üzerlerine dökün.
Sos çok yoğunsa iki kaşık süt ilave edip çırpın, sonrasında kekin üzerine gezdirin.
Masada görülen siyahlıklar benim keklerim :)
Afiyet olsun
Ellerinize sağlık, gösterdiğiniz ilgi için de ayrıca teşekkür ederim.
YanıtlaSilİlk olarak zencefillli kurabiyeyi yapacağım. Püf noktalarını vermeniz iyi olmuş, daha önceki kurabiye denemelerin sapan taşı olarak değerlendirildi!
Yapınca size de haber verir, sonucu bildiririm.
Zencefilli tarçınlı kurabiyeyi yaptım.
YanıtlaSilÇok ama çok yerinde bir tarif ve detaylı anlatım için teşekkür ederim.
benim ölçülerde şöyle bir oynama yaptım; çok tatlı şeyleri sevmediğim için (tatlı tüketmek alışkanlığım yok, şekerli tatlar bana göre değil) pudra şekerini 1 bardaktan 1 parmak az koydum.
tereyağını ölçecek veya tartacak bir kabım yoktu. göz kararı eklerim ama sadece tereyağı değil, biraz da margarin karıştırdım. bu şekilde 1 tam bir de 3/4 su bardağı kadar (200 ml ölçüm bardağı ile) un koydum.
toplamda (gondol marka plastik kalıplar ile) 40 civarı kurabiyem oldu. rakam sizi korkutmasın toplamı orta boy bir kaseyi ancak doldurdu. midi fırın ile iki seferde pişirdim. hamuru da eti yulaflı bisküvi kalınlığında açtım.
12 dakika civarında pişirdim. pişerken tabanları hafifçe pembeleşmişti. benim fırında tepsiyi ortalama şansı olmadığı için 7 dakika altta 5 dakika kadar da üstte pişirdim. ama alt ve üst ızgaraların ikisi de açıktı kapatmadım.
ortalama 15 dakikada pişti, yumuşak çıktı fırında soğurken sertleşti ama tam kıvamında oldu. kıtır kıtır değil tam tereyağlı çay kurabiyesi kıvamında.
kısacası harika oldular.
tekrar teşekkür ederim.
Çok çok mutlu oldum.
SilAfiyet olsun yiyen herkese valla.
Haber verdiğin, yaptığın tüm değişiklikleri paylaştığın, üşenmeden bu kadar yazı yazdığın için çook çook teşekkürler...
şimdi sırada browni var :)
YanıtlaSililk fırsatta da onu deneyeceğim.
Blogumda sizin için ödül ve mim var, bekliyorum :)
YanıtlaSilEn kısa zamanda cevaplamaya çalışırım, teşekkürler
Silmerhaba,
YanıtlaSilıslak kek yapınca haber veririm demiştim.
geçen gün yaptım.sizin tarifinizden farklı olarak çok tatlı sevmediğim için şekeri biraz azalttım. bir de piştikten sonra yağı da biraz azaltabilirmişim diye düşündüm. tarifiniz tam kıvamında, ben kendi damak tadım yüzümden böyle ufak değişiklikler yapıyorum.
benim fırın çok iyi olmadığı ve uzun zamandır böyle hamur işi yapmadığım için korka korka başladım ama kek de daha önce yaptığım kurabiye de çok başarılı oldu. piştikten sonra aralarından bir kaçının üzerine krema sıktım, bonibonla süsledim. bir kaç tanesine de böğürtlen sos döktüm. özellikle böğürtlenli olanlar tabaktan ilk uçurulanlardı. afiyetle yedik :)
Teşekkür ederim, Çok düşüncelisiniz, bu yorum sevindirdi beni, :)
YanıtlaSildenemenize de, güzel olmasına da çok sevindim.
Afiyet bal şeker olsun yiyen herkese.